Aktuellt
Här har vi samlat nyheter, artiklar, opinionstexter och andra texter om vårt arbete.
Enkätundersökning om rasifiering, rasism och sexuellt våld
Har du utländsk bakgrund och/eller rasifieras som icke-vit? Delta i vår enkätundersökning och hjälp oss höja kunskapen om hur rasifiering och rasism påverkar erfarenheter av sexuellt våld!
Föreläsning och samtal med Ätstörningsuppropet
Föreningen Tillsammans bjuder in till Föreläsning och samtal med Ätstörningsuppropet den 22 Oktober. Evenemanget riktar sig till dig som utsatts för någon form av sexuellt våld.
Ny stödgrupp för sexuellt våldsutsatta tjejer och hbtqi-personer med NPF
Föreningen Tillsammans startar en stödgrupp för sexuellt våldsutsatta tjejer och hbtqi-personer med NPF. Gruppen är kostnadfri och hålls i Stockholm.
Var med i våra fokusgrupper och hjälp oss att förbättra stödet för unga med NPF
Har du NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/variationer) och vill hjälpa oss på Föreningen Tillsammans att utveckla vårt stöd för unga personer med NPF och erfarenhet av sexuellt våld? Delta i våra fokusgrupper, och hjälp oss att bli bättre!
Tillsammans gästar podcasten Sex på riktigt
Föreningen Tillsammans kurator Norea medverkar i podcasten “Sex på riktigt – med Maria Smith” och pratar om sex och sexualitet efter övergrepp.
Studieresa till Nederländerna gav ökad kunskap och nya insikter
Under förra veckan reste Föreningen Tillsammans till Nederländerna för att genomföra studiebesök på två Sexual Assault Centers (Centrum Seksueel Geweld) samt för att träffa ett antal ideella organisationer och andra verksamheter. Vi lämnade Nederländerna påfyllda av kunskap, inspiration och pepp, och med nya insikter om hur vi behöver arbeta för att förbättra situationen för personer som utsatts för sexuellt våld.
Nu kan du anmäla dig till våra stödgrupper och aktiviteter 2024
Nu kan du anmäla dig till någon av våra stödgrupper eller andra aktiviteter under 2024. Vi kommer att ha flera olika stödgrupper och aktiviteter som är till för dig som har blivit utsatt för sexuellt våld.
Återhämtning – Hur yoga kan hjälpa efter sexuellt våld
Sexuellt våld kan ha allvarliga konsekvenser för både kroppen och sinnet hos de som utsatts. Att läka och hantera sådana trauman kräver en individuell och mångsidig behandling. En metod som har visat sig vara till hjälp för personer med erfarenhet av sexuellt våld är yoga. Yoga kan också ha en djupgående positiv inverkan på det mentala och känslomässiga välbefinnandet.
Killar som blivit utsatta för sexuellt våld i stort behov av stöd
Hösten 2022 genomförde Föreningen Tillsammans en enkätundersökning om killars erfarenheter av sexuellt våld. I de svarandes berättelser är normer om manlighet, sexualitet och våld starkt närvarande. T.ex. var det flera som upplevt press för att killar “ska” vilja ha sex, och vars våldsutsatthet inte tagits på allvar på grund av att de är killar. Berättelserna synliggör behovet av stöd till killar som utsatts för sexuellt våld, samt behovet av en makt- och normkritisk analys av våldet.
Varför har vi stödgrupper?
Sedan Tillsammans startade verksamheten 2014 har vi fått förtroendet att leda åtskilliga stödgrupper inriktade på sexuellt våld. Vi på Tillsammans är övertygade om att stödgrupper är en betydelsefull och effektiv stödform för personer som har erfarenhet av sexuellt våld. Det är en övertygelse som stärks både av forskning och våra egna utvärderingar.
Visste du att vi på Tillsammans samverkar med Medborgarskolan?
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund och en av Tillsammans samverkanspartners. Genom kunskapsutbyten och samarbeten vill vi gemensamt nå ut till fler personer som har erfarenheter av sexuellt våld eller erfarenheter av att någon har överträtt hens gränser.
Tillsammans gästar podden “Alla våra ligg”
Tillsammans gästar det senaste avsnittet av podcasten “Alla våra ligg”, och snackar samtycke.