
Stödgrupper, kurser och aktiviteter
För dig som är mellan 15–30 år och som har utsatts för sexuellt våld erbjuder vi stödgrupper, kurser och andra aktiviteter. På den här sidan kan läsa mer om våra stödgrupper, kurser och aktiviteter – och anmäla ditt intresse för att delta.
Stödgrupper
Våra stödgrupper
I våra stödgrupper skapar vi en gemenskap där vi ger varandra stöd och styrka. Varje grupp leds av anställda inom vår förening som har kompetens inom sexuellt våld, trauma och bemötande.
Vi har olika stödgrupper för olika personer och några av våra stödgrupper erbjuder vi online.
I de grupper som vi genomför online träffas vi genom Zoom.
En stödgrupp träffas 8–10 gånger per termin. Varje tillfälle är två timmar och träffarna börjar oftast klockan 18:00 på kvällen. Varje tillfälle inleds med att de som deltar får information om det specifika tema som man ska prata om under träffen.
Exempel på teman som vi pratar om i stödgrupperna är: att berätta för andra, den egna erfarenheten av våld, kroppen och trauma, reaktioner på våld och effekter på hälsan, anmälningsprocessen och rättsprocessen, sex, intimitet och tillit, relationer och kommunikation, framtiden.
Just nu kan du anmäla dig till följande stödgrupper:
• Stödgrupp för tjejer* och ickebinära, Stockholm. 10 onsdagar med start i april. Gruppen hålls kl. 18:00-20:00.
• Stödgrupp: sexuell hälsa efter sexuellt våld**, Stockholm. 4 måndagar med start i maj. Gruppen hålls kl. 18:00-20:00.
• Stödgrupp för tjejer och hbtqi-personer med NPF***, Stockholm. Hösten 2025. Mer info kommer.
* cis och trans
** Sexuell hälsa efter sexuellt våld är en stödgrupp för dig som vill bearbeta och prata om hur det sexuella våldet du har blivit utsatt för har påverkat din relation till sex, intimitet och sexualitet. Syftet med gruppen är att erbjuda stöd men också kunskap och verktyg som kan främja sexuell hälsa för dig som har blivit utsatt för sexuellt våld. Gruppen är öppen för alla könsidentiteter.
*** Stödgruppen för tjejer och hbtqi-personer med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/variationer) har särskilda NPF-anpassningar. I gruppen fäster vi extra vikt vid hur NPF kan påverka utsattheten för våld, och tillgången till stöd och upprättelse.
Kurser
Kurs
Trauma-anpassad yoga - verktyg för att väcka intre trygghet, online.
Välkommen till en digital yogagrupp där vi utforskar mjuka rörelser, andning, avspänning och meditation för att stötta nervsystemet och finna återhämtning. Kursen sträcker sig över 8 tillfällen á 90 minuter, där varje klass kombinerar:
• Kort undervisning om exempelvis nervsystemet, självmedkänsla och gemenskap.
• Mjuka, inkännande rörelser synkroniserade med andetaget.
• Vila, meditation och avspänning, samt möjlighet till delning för den som vill.
Kursen leds av Ida Farneman, fysioterapeut, yogaterapeut och utbildad inom trauma-anpassad yoga.
Tid: 10 onsdagar med start 26/3, kl. 18.00-19.30
Plats: Digitalt
Aktiviteter
Föreläsning och samtal
Föreläsning och samtal är ett koncept som riktar sig till personer som utsatts för sexuellt våld. Syftet är att skapa utrymme att få lära sig mer om sexuellt våld i en trygg miljö.
Evenemangen är kostnadsfria och vänder sig till dig som är 15-30 år och som har utsatts för någon form av sexuellt våld, t.ex. våldtäkt, sexuellt övergrepp eller trakasserier och ofredande. Under kvällen får du möjlighet att ställa frågor och delta i samtal om du vill, men om du bara vill lyssna går det också bra.
Rasism, rasifiering och sexuellt våld
Våren 2025 arrangerar Föreningen Tillsammans en digital föreläsning om rasism, rasifiering och sexuellt våld. Under kvällen presenterar Tillsammans verksamhetsledare och stödsamordnare resultaten från en enkätundersökning som genomfördes hösten 2024. Enkätundersökningen visar bland annat att personer som rasifieras som icke-vita och/eller har utländsk bakgrund utsätts för exotifiering och objektifiering i hög utsträckning, att många har utsatts för sexuellt våld med rasistiska motiv, och att många upplevt att de blivit förminskade och misstrodda när de sökt stöd.
Tid: 24/4 kl. 18.00-20.00
Plats: Digitalt
NPF och utsatthet för sexuellt våld
Den 13 maj arrangerar Föreningen Tillsammans en digital föreläsning med fokus på NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar/variationer) och utsatthet för sexuellt våld. Tillsammans kurator föreläser om hur utsattheten för sexuellt våld ser ut bland personer med NPF, presenterar resultat från en enkätundersökning vi genomförde 2023, samt om Tillsammans NPF-anpassade stöd.
Tid: 13 maj kl. 18.00-20.00
Plats: Digitalt
Rättsprocessen efter sexuellt våld
Den 20 maj arrangerar Föreningen Tillsammans en föreläsning med fokus på rättsprocessen efter sexuellt våld. Vi tar del av en föreläsning av Advokatbyrå Rebecca Lagh, som inkluderar information om sexualbrott och om rättsprocessen olika steg.
Tid: 20 maj kl. 18.00-20.00
Plats: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Stockholm
Hur måendet kan påverkas efter sexuellt våld
Hösten 2025 arrangerar Föreningen Tillsammans en digital föreläsning om hur måendet kan påverkas av sexuellt våld. Under kvällen föreläser Tillsammans stödsamordnare och kurator om vanliga reaktioner på sexuellt våld, samt hur det psykiska, fysiska och sexuella måendet kan påverkas av att utsättas.
Tid: Hösten 2025. Information om tid och datum kommer.
Plats: Digitalt

Det här säger tidigare
stödsökande om oss:
“Stödgruppen har gett mig en trygghet i mig själv. En bekräftelse om vad jag varit med om och hur jag kämpat för att komma framåt i livet.”
“Det bästa med stödgruppen var att få relatera till andra personer med liknande upplevelser och validera mig själv.”
“Jag känner mig mindre ensam nu och har fått mer kunskap om våld och hur det kan se ut, dessutom har jag mer kunskap om hur en rättegångsprocess ser ut.”
“Kursen jag var med på innebar en chans till avslappning för mig.”
Vi finns här för dig!
Vi på Föreningen Tillsammans finns här för dig som är mellan 12–30 år och har erfarenhet av sexuellt våld. Vi finns för att du tillsammans med andra ska få det stöd och den styrka du behöver. Till oss är du som har erfarenhet av sexuellt våld välkommen oavsett könsidentitet eller sexuell läggning.