Enkätundersökning om rasifiering, rasism och sexuellt våld

Har du utländsk bakgrund och/eller rasifieras som icke-vit, och har utsatts för sexuellt våld? Delta i vår enkätundersökning och hjälp oss höja vår och andras kunskap om hur rasifiering och rasism kan påverka utsatthet för, och tillgång till stöd och upprättelse efter, sexuellt våld.

Föreningen Tillsammans arbetar just nu för att höja vår egen och andras kunskap om hur erfarenheter av sexuellt våld påverkas av rasifiering och rasism. Ett första steg är att samla in kunskap om hur erfarenheterna av sexuellt våld och tillgång till stöd ser ut för personer som har utländsk bakgrund och/eller rasifieras som icke-vita. Vi vet att marginalisering och diskriminering ofta leder till en ökat utsatthet för sexuellt våld och en sämre tillgång till stöd. Därför vill vi fylla den kunskapslucka som just nu finns på området. 


Genom att svara på enkäten bidrar du till att ta fram ny kunskap om hur rasifiering och rasism påverkar utsattheten för, och tillgång till stöd och upprättelse efter, sexuellt våld. Vår förhoppning är att enkätens resultat ska kunna användas för att fler ska få tillgång till stöd och upprättelse efter sexuellt våld. 

Enkäten tar ca 15-30 minuter att besvara, det är dock individuellt och kan därför ta både längre eller kortare tid än så. Vi är oerhört tacksamma för ditt bidrag.

Svaren kommer att behandlas anonymt. Du behöver inte ange uppgifter om dig själv som avslöjar vem du är. Du kan när som helst välja att avsluta enkäten.

Svaren kommer användas för att utveckla föreningens framtida stöd- och opinionsarbete. Enkätundersökningens resultat kommer att användas för att sprida kunskap, samt för att göra vårt eget och andras stöd mer inkluderande. Ingen utanför föreningen kommer kunna ta del av enkätsvaren i sin helhet. När resultaten används för att sprida kunskap kommer svaren att presenteras helt avidentifierade.

Du hittar enkäten här!

Har du frågor om enkätundersökningen, eller vill komma i kontakt med oss? Maila hej@foreningentillsammans.se.

Föregående
Föregående

Är du vår nya stödsamordnare?

Nästa
Nästa

Föreläsning och samtal med Ätstörningsuppropet