Blog

Utbildning av mentorer

I helgen utbildades vår andra omgång av mentorer. Det var ett härligt gäng från olika delar av landet som nu kommer vara med och stötta upp vår mentorsverksamhet.

De som i höstas utbildades som mentorer har alla valt att fortsätta även denna termin vilket vi såklart tycker är otroligt roligt.

Vi har sett i våra utvärderingar vilken viktig roll som mentorerna fyller i den stödsökandes liv. Ofta är mentorn den enda fasta punkten och vi ser att stabilitet och känslan att samma person varje vecka finns där har varit väldigt centralt i många av våra stödsökandes bearbetningsresa.

Många av våra stödsökande säger också att de upplever ett stort lugn i att få möjlighet att prata med någon som själv utsatts för sexuella övergrepp, detta minskar känslan av att känna sig konstig och utanför, något som tyvärr är vanligt hos många som blivit utsatta.

Vi är stolta och glada över alla de som valt att lägga av sin tid och bli mentorer hos oss!

Vi vill även passa på att lyfta upp fantastiska Scandic Grand Central som gjorde det möjligt för oss att hålla denna utbildning då vi fick vara i deras fina lokaler. Det är härligt att veta att vi är många som vill se ett samhälle fritt från sexuellt våld!

Också ett stort tack till våra gästföreläsare Veronica Alfvegren från Advokatbyrån KLINT och Jenny Holmberg från 1000 möjligheter som gav av sin tid och kunskap under dagen.

Vill du veta mer om vårt mentorskapsprogram eller kanske själv ha en mentor, läs mer här.

Scandic Grand Central

Kommentera

Namn*

E-postadress* (never published)

Hemsida