Tankar kring dag tre på Almedalen!

Nu har vi varit i Almedalen några dagar och jag börjar äntligen, efter en lång tids förberedelse, förstå att jag är här.

Just den här dagen började mindre bra men kunde inte sluta på ett bättre sätt. Under morgonen kände jag mig trött och lite nedstämd efter gårdagens seminarier som berörde tunga ämnen. Men jag måste säga att jag känner mig så otroligt glädjefylld på samma gång över att vara här. Det känns fantastiskt att så många samhällsintresserade människor samlats på ett och samma ställe och faktiskt vill utbyta kunskap. Särskilt peppigt känns det att möta medlemmar ur föreningar som arbetar med liknande problematik. Vi kan relatera till varandra, känna med varandra och stötta varandra.

Vi har nu hållit i två egna seminarier där vi lyft fram vår kampanj om vikten av omtanke. Jag känner mig otroligt stolt över mina föreningsvänner som varit så modiga som delat med sig av sina erfarenheter och sina upplevelser, och som dessutom varit så himla uttrycksfulla på scen. Jag blir verkligen imponerad av dem. Helt fantastiska människor.

Jag har gråtit mycket idag. Jag kan inte låta bli att överväldigas av starka känslor. Det här är en fråga som berör mig in i hjärtat och det är där engagemanget kommer ifrån. Det känns därför viktigt att vara här, att förhoppningsvis kunna bidra med en förändring till samhället där vi kan förändra attityder och minska stigmatiseringen kring sexuella övergrepp. Att kommunicera med varandra är själva underlaget till lösningen – vi behöver kommunicera med varandra för att få förståelse och lära av varandra och det är där omtanken kan uppstå. Det vi måste inse är att våldtäktsproblematiken är ett samhällsproblem och att vi alla har ett ansvar i det.

Var snälla mot varandra och #vågaomtanke.

Kärlek,
Caroline M