Sandra

  • Sandra

”Wow såhimla kuuuuul!!!”

Eller ja kanske mer coolt, vuxet på nåt sätt. En hel lägenhet för oss själva en hel helg. Vrider upp volymen på stereon, provar kläder och fixar mig. Snart ska jag möta Sara och så ska vi gå till Lukas syrras lägenhet, som han ska passa hela helgen. Min kompis pojkvän kommer också dit. Vi ska lyssna på musik och festa. Vi har fått öl och vin utköpt. Kommer bli en rolig helg, wihoo!

Sara möter upp mig, vi kramas och vi är lika uppspelta båda två. 13 och 14 år är vi. Vi ringer på dörren pirriga och fnissiga. Lukas öppnar dörren. Vi hör den glada 90-tals musiken strömma ut från vardagsrummet. Vi blir visade i till köket och får varsin grogg. Egentligen tycker jag grogg är hemskt äckligt, men kan inte va sämre än de andra och dricker jag också. Vi pratar, tjoar, skrattar och har kul. Sara sitter i sin pojkväns knä, de är nykära och gulliga mot varandra.Efter en liten stund känner jag mig yr och trött bara sådär från ingenstans. Jag frågar om jag kan lägga mig på soffan och vila lite. Jag lägger mig och känner mig frågande och undrande över vad som hänt. Varför känner jag mig så yr och konstig, borta liksom. Jag hör dom andras skratt, men ljuden blir allt svagare och svagare. Jag somnar

Plötsligt vaknar jag. Aj varför värker det så? Vad händer? Jag känner mig yr, mår illa och är borta på nåt vis. Jag hör svag musik, den glada 90-tals musiken. Är det nån på mig? Varför kan jag inte röra mig? Ser suddigt, kisar och koncenterar mig på att se. Lukas!!?? Varför är han ovanpå mig? Varför gör det så ont? Tårarna strömmar. Jag inser vad som händer. Jag tar den lilla kraft jag har och puttar på honom,använder min svaga röst och säger ”aj du gör illa mig. Gå bort, snälla, vad gör du?” Han tar tag i mina handleder, håller hårt och säger åt mig att vara tyst och sluta lipa. Men tårarna rinner, det finns inget stopp.

Till slut är han ”klar”, släpper mig och drar på sig sina byxor och går. Kvar ligger jag i fosterställning med ett blödande och värkande underliv. Jag mår illa. Vad hände? Varför? Vet inte hur länge jag ligger där efter ett tag hör jag ytterdörren öppnas. Någon är i hallen tar av sig skorna och kommer in. Jag blir kall och rädd, törs inte röra mig.. Det är Hampus som kommer, killen som dejtar Lukas syster. Jag känner honom också, han är en vän. Tack gode gud tänker jag. Hampus kommer fram till mig där jag ligger i soffan, sätter sig på knä och undrar vad som hänt. Jag berättar det jag minns av kvällen. Jag hulkar av gråt. Daniel tröstar mig o håller om mig. Han tappar uppe ett varmt skumbad åt mig. Hjälper mg in i badrummet och ner i badet. Han säger åt mig att ropa när jag är klar. Badet är så varmt och skönt. Jag skakar och fryser, mår illa, men det varma vattnet gör mig gott. Efter badet klär jag på mig, går ut i köket där jag får smörgås och varm choklad. Hampus säger sen: Du kan sova här om det känns jobbigt att gå hem. Jag rycker på axlarna, kanske är det bäst. Vill inte gå hem, vill inte att pappa ska vakna och se på mig att något hänt. Jag blir nerbäddad i den stora sängen. Känner hur kroppen värker och ögonen är fortfarande svullna efter alla tårar. Jag somnar in med hoppet om att allt bara är en hemsk mardröm som kommer vara borta imorgon bitti. Aj! Vaknar hastigt av att något stöter hårt i mig. Slår upp ögonen och skriker rätt ut – Nej! Nej! Låt mig vara, inte igen.snälla! Får en örfil och en hand över munnen. Tårarna sprutar. Kroppen skriker!

Ut ut fort från ondskans hus! Hittar en olåst cykel som jag tar. Cyklar så fort att tramporna nästan inte hänger med. Av med kläderna, ner i en plastpåse. Blir äcklad av de och av mig själv. Kastar mig in i duschen, är så arg, hatisk, ledsen, besviken! Tar en tvättsvamp och skrubbar hela kroppen, om och om igen. Bort med allt äckel. Slutar när huden börjar blöda av allt skrubbande. Sjunker ner i duschen och kan inte sluta gråta.

Det blir måndag och det är skoldag igen. Alla pratar om sin helg, vad bar den varit och hur kul dom haft. Jag vill bara bort, rymma! Känns som att alla tittar på mig. Som att alla vet?. Känner mig smutsig, illamående och så liten så liten.  Där står han, äckel Lukas! Han tittar på mig med ett flin, säger nåt till polarna. De vänder sig om och skrattar, daskar honom på axeln och säger ”– haha fan asså så du tog oskulden?! Hur va det då Sandra? Du måste ha älskat de eftersom Hampus fick bli nästa direkt efter!” Jag ger de en arg ”jag ska döda er blick”.

Efter detta började min ”party period”. Det enda som var viktigt då va att festa så mycket jag kunde varje helg. Jag började också att skolka och var uppkäftig och dryg mot alla lärare.

Jag är helt övertygad om att jag fick något mer än ”grogg” i mitt glas. Jag fick plågas länge med att se och höra hur macho Lukas var stolt över det som hänt. Jag fick ta skiten och han va den coola killen.