Blog

Mentorskapsprogram

För att bättre kunna ge stöd till utsatta så kommer Föreningen Tillsammans under hösten 2015 att sätta igång ett mentorskapsprogram. Ansökningsprocessen för mentorer mentorskapsprogrammet har börjat och pågår till den 31:e maj. Då ska du ha mejlat in din ansökan till emma@foreningentillsammans.se genom att fylla i det här dokumentet.

Du som vill ansöka för att få en mentor skall inte söka än, utan mer information kommer i slutet av sommaren.

I dokumentet hittar du även mer information om mentorskapsprogrammet och vilka krav som finns för att bli mentor. Har du övriga frågor så är det bara att höra av sig till emma@foreningentillsammans.se.

Om mentorskapsprogrammet

Mentorskapsprogrammet är en del av Föreningen Tillsammans reguljära verksamhet med syfte att stötta individer som utsatts för någon form av sexuellt våld. Alla personer som utsatts för sexuellt våld och som regelbundet under en termin vill ha stöd kan ansöka som stöd person.

Som mentor kan du som utsatts för sexuellt våld, och nu hunnit bearbeta det, ansöka. Tanken är att du ska fungera som en stöttepelare och medmänniska åt din stödperson. Varför vi har kravet på att man som mentor själv ska ha utsatts beror på att det finns en styrka i att kunna säga ”så där kände jag med”, det kan hjälpa den stödsökande otroligt mycket. Dessutom kan det som mentor kännas bra att man trots det hemska fruktansvärda brott man utsatts för kan hjälpa och stötta andra i liknande situationer.

Det finns två olika typer av mentorskap, on-line och face-2-face. Som on-line mentor skall man finnas tillgängliga via chatt (vi i Föreningen Tillsammans kommer skapa ett skype och ett KIK konto till dig) under 45 minuter i veckan (dag och tid bestämmer du och din stödsökande tillsammans). Som face-2-face mentor skall du träffa din stödsökande under 1,5-2 timmar varannan vecka där ni kan gå en promenad, ta en fika eller liknande. Allt för att bara umgås och ge stöd. Du väljer själv vilken typ av mentor du vill vara.

Ansökningsformulär

Kommentera

Namn*

E-postadress* (never published)

Hemsida