Kampanjer

omtanke_logo

Våga Omtanke

Genom vår kampanj Våga Omtanke vill vi belysa vikten av att individer som utsatts för våldtäkt, och andra sexuella övergrepp, blir bemötta med omtanke av vänner, anhöriga och yrkesverksamma. Vi vill också genom våra medlemmar, som själva utsatts för våldtäkt, ge tips på hur omtanke kan visas.

För att bygga upp vår kampanj genomförde vi våren 2016 en enkätundersökning där över 200 individer som utsatts för ett sexuellt övergrepp delade sina upplevelser av hur de blivit bemötta efter övergreppet. Du kan läsa rapporten från undersökningen här.

Du kan läsa de berättelser om hur några av våra medlemmar blev bemötta och hur omtanke, men också bristen på omtanke, påverkade deras bearbetningsprocess.

True Faces of Sexual Violence

True Faces of Sexual Violence är ett projekt som drivs av föreningen Tillsammans. Projektet är i uppstarten och var en del av tävlingen Make Equal våren 2014, där vi tävlade och vann en summa av 10 000 kr till att kunna förverkliga vår idé som är att göra en fotouställning.

Tanken kring projektet True Faces of Sexual Violence väcktes då Emma och Julia, grundarna till föreningen Tillsammans, träffades i en terapigrupp för kvinnor som utsatts för våldtäkt under hösten 2013.

Läs  mer här