Blogg

Är du vår nya stödsamordnare?

Det här är vi:

Föreningen Tillsammans grundades 2014 och arbetar utifrån en feministisk värdegrund*. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna. Vi motsätter oss all form av diskriminering på grund av kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet, trosuppfattning och funktionsförmåga.

Föreningen Tillsammans arbetar för ett samhälle fritt från sexuellt våld.Vår verksamhet står på tre ben: opinionsbildning, stödverksamhet och kunskapsspridning. Vi hjälper utsatta att på ett tryggt sätt börja sätta ord på sina upplevelser, vi kodar om  erfarenheter till kompetenser samtidigt som vi skapar visselblåsare mot sexuellt våld, vår primära målgrupp är 15-25 år. 

Vi är en ung förening som växer snabbt och nu söker vi dig som vill bli en del av en förening vars arbete genomsyras av driv, gemenskap och förändring. Föreningen har sitt kansli i Stockholm. Vi verkar nationellt med volontärer utspridda över landet och erbjuder stödinsatser både online och offline.

Det här är du:

Vi söker dig som är idérik, flexibel och gillar en varierande arbetsmiljö. Som stödsamordnare på Föreningen Tillsammans skall du vara lugn, eftertänksam och ha lätt att möta och etablera relationer med olika typer av människor. Vi ser att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och ser vad som behöver göras. Du främjar en rak kommunikation och är van vid att arbeta självständigt.  

Du gillar att komma med egna initiativ och är inte rädd för att säga vad du tycker. Som person ser vi att du är inkännande, har ett brinnande engagemang för frågan och att du har en positiv inställning då frågan stundvis kan vara tung att hantera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innefattar bland annat att planera och genomföra olika aktiviteter för volontärer och stödsökande, till exempel implementering av grundutbildningar, fortbildningar och stödgrupper.

Ta fram metodmaterial samt informationsblad för föreningens stödverksamhet. Rekrytera, utbilda och handleda volontärer i sina stöduppdrag. I tjänsten ingår kontinuerlig utvärdering och uppföljning av stödverksamhetens aktiviteter. Du förväntas att delta på samverkansträffar och på olika sätt sprida information om sexuellt våld och Föreningen Tillsammans stödverksamhet.

Kvalifikationer

 • Har relevant yrkesutbildning, t.ex. socionom eller beteendevetare
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Har erfarenhet av att jobba stödjande
 • Har erfarenhet av att jobba med informationsspridning
 • Erfarenhet av att jobba med Föreningen Tillsammans målgrupp
 • Har kompetens om trauma och PTSD
 • Är feminist och delar Föreningen Tillsammans värderingar och vision om ett samhälle fritt från sexuellt våld.

Meriterande

 • Erfarenhet av ideellt eller avlönat arbete i frågor som rör sexuellt våld
 • Flerspråkighet
 • Erfarenhet av att leda grupper i samtal och handledning
 • Erfarenhet av att ta fram och genomföra utbildningar och presentationer
 • Kunskap om och erfarenhet av den ideella sektorn
 • Ett personligt engagemang i jämställdhetsfrågor

Om tjänsten och ansökan

Anställningsform: Projektanställning 1 år, 6 månaders provanställning, med möjlighet till förlängning. Tjänsten omfattas av kollektivavtal.
Lön: Fast månadslön
Omfattning: 50%-100%
Arbetstid: Din arbetstid kommer i huvudsak att vara förlagd till dagtid vardagar, men visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.
Tillträde: Snarast möjligt.
Arbetsplats: Tjänsten är förlagd på Föreningen Tillsammans kontor på St:Eriksplan, Stockholm.
Ansökan skall innehålla: Personligt brev samt CV

Sista ansökningsdag 1 november. Vi tillämpar ett löpande urval och kommer kalla lämpliga personer till intervju även innan sista ansökningsdag.

Skicka din ansökan (personligt brev + CV) till julia@foreningentillsammans.se

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Julia Östfeldt, verksamhetsledare, på julia@foreningentillsammans.se eller 076 942 87 54.

Välkommen med din ansökan!

 

*Föreningen Tillsammans anser att samhället idag är uppbyggt och fungerar utifrån en ordning som systematiskt underordnar gruppen kvinnor till förmån för gruppen män. Könsmaktsordningen tar sig uttryck på samhällets alla områden och i alla delar av världen. Hur och i vilken utsträckning denna ordning påverkar enskilda kvinnor avgörs av andra faktorer, som klasstillhörighet, ålder, etnicitet, sexuell läggning och kroppsfunktionalitet, men en minsta gemensam nämnare är att kvinnor förtrycks just för att de är kvinnor. Föreningen Tillsammans anser, i enighet med FN:s deklaration om avskaffande av våld mot kvinnor (1993), att mäns våld mot kvinnor är det yttersta uttrycket av könsmaktsordningen.

 

 

Är du vår nya administratör?

Om Föreningen Tillsammans Föreningen Tillsammans grundades 2014 och utgår från en feministiskt grundsyn*. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. Vi motsätter oss all form av diskriminering på grund av kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnicitet, trosuppfattning och funktionsförmåga. Föreningen Tillsammans kämpar för ett samhälle fritt från sexuellt våld. Vår […]

Uppdrag: Stödgruppsledare i Stockholm

Har du kunskap om att möta individer i kris? Vill du i så fall vara med och leda vår stödgrupp i Stockholm under våren 2017? Läs mer om uppdraget nedan! OBS uppdraget är avlönat (se mier information nedan). Stödgruppsledare i Stockholm Organisation: Föreningen Tillsammans Föreningen Tillsammans är en förening av […]

Adventskalender, del 4

Föreningen Tillsammans Adventskalender, del 4 Idag på fjärde advent avslutas vår adventskalender. Tidigare har du fått läsa berättelser från någon av våra medlemmar och deras anhöriga. De har berättat kring hur en som utsatt och anhörig till en utsatt tänker kring de första högtiderna efter övergreppet. Idag delger tre av våra medlemmar tips både till […]

Adventskalender, del 3

Föreningen Tillsammans Adventskalender, del 3 Idag på tredje advent fortsätter vi vår adventskalender. Där du varje advent får läsa berättelser från någon av våra medlemmar och deras anhöriga. De berättar kring hur en som utsatt och anhörig till en utsatt tänker kring de första högtiderna efter övergreppet. Syftet med adventskalendern är att sätta […]

Adventskalender, del 2

Föreningen Tillsammans Adventskalender, del 2 Idag på andra advent fortsätter vi vår adventskalender. Där du varje advent får läsa berättelser från någon av våra medlemmar och deras anhöriga. De berättar kring hur en som utsatt och anhörig till en utsatt tänker kring de första högtiderna efter övergreppet. Syftet med adventskalendern är att sätta […]

Vill du sitta i vår styrelse?

Vill du bli styrelseledamot i Föreningen Tillsammans? Föreningen Tillsammans har funnits sedan 2014 och har idag cirka 200 medlemmar och ungefär ett 30-tal volontärer över hela landet. Föreningens ändamål är att genom kunskapsspridning motverka och förebygga sexuellt våld. Föreningens ändamål är även att fungera som en gemenskap för individer som […]

Ett mail från anstalten.

Ett mail från anstalten, igen? Det har redan kommit ett och permissionen är i helgen. Nästa ska komma först nästa vecka. Så har det vart det senaste halvåret. Det vanliga scenariot: hjärtat fryser till is och världen utanför stannar upp för en stund. Jag skummar mailet först, som alltid. För […]